dimarts, 7 d’abril del 2020

Repte 7/04 fins 14/04

Aprofitant que arriba la Setmana Santa, us animem a portar a terme una recepta típica d’aquesta festivitat. 

Podeu fer pestinyos, rostes de Santa Teresa (torrijas), arròs amb llet, la Mona… i ens envieu fotos per poder compartir-les al bloc.

Tot seguit us deixem un exemple de recepta de la tradicional mona de pasqua, feta per nosaltres.

RECEPTA DE LA MONA DE PASQUA
Estris:
Motlle per pa de pessic
batedora i pot per batre
recipient tipus bol (3)
picadora o mà de morter per picar les avellanes
Ingredients:
200 gr de farina, 4 ous, 120 gr de sucre, un iogurt, un sobre de llevadura, un pessic de sal, ¾ parts d’un got petit d’oli de girasol.
Per la cobertura (es pot cobrir amb els ingredients què vulgueu, nosaltres l’hem fet de xocolata):
- 200 gr de mantega (1 pastilla gran)
- 200 gr de xocolata per postres
- 30 gr de sucre
- una mica d’aigua (mig got petit)
- avellanes torrades
Comencem agregant els 4 ous i el sucre en un bol, ho batim bé, seguidament hi tirem la farina, el pessic de sal, l’oli i el iogurt. Ho batem fins que quedi una massa homogènia. Finalment hi afegim la llevadura poc a poc i ho batem bé.
Untem el motlle de mantega i hi posem la massa deixant-la caure lentament. 
Ho posem al forn 40 minuts a 170 cº aprox. (cada forn és diferent, per tant, per saber si està fet per dins s’ha de punxar amb un palet com els de pinxo, si surt net i no està tacat de massa és que està fet!)


Mentre es refreda, preparem la cobertura.
Posem una mica d’aigua calenta (mig got petit) en un recipient i li afegim 50 grams de sucre. A part, la pastilla de mantega en un altre recipient i amb la batedora la anem desfent afegint-li l’aigua amb sucre (30gr). Es tracta que la mantega agafi una textura esponjosa i a la vegada cremosa, se’n diu textura pomada. Com es pot veure a la foto.



A banda posem les rajoles de xocolata en un bol i l’escalfem al microones 1 minut.
Ara arriba el moment de fer dues barreges diferents (una serà per la cobertura de dins i l’altre per la cobertura de fora)
Agafem ¾ parts de la mantega pomada (gairebé tota) i la posem en un recipient net, mica en mica li anem afegint part de la xocolata desfeta, molt poqueta (2 cullerades de sopa), ha de quedar marró fluix.
A banda agafem la resta de la xocolata sobrant i li afegim una mica de mantega (una cullerada) de la que havíem guardat. Encara ens ha de sobrar una mica de mantega per la decoració o per si hem de rectificar les cobertures.

Ens quedaran dos tipus de cobertures, com podem veure a la foto.

Ara ha arribat el moment de la decoració. 
Primer obrim el pastís amb l’ajuda d’un ganivet de serra, el deixem refredar, després podem farcir-lo amb la xocolata color marró fluix. El tapem, seguidament el cobrim amb l’altre xocolata.
 
Amb l’ajuda de la mà, anem recobrint el voltant de la mona amb les avellanes prèviament picades amb la mà de morter o amb una picadora.
Amb l’ajuda d’unes tisores, tallem un cartonet de manera que quedi dentegat. Ens servirà per decorar la part superior de la mona, dibuixant unes onades a la xocolata.


Finalment decorem la mona (li podem fer unes floretes amb la mantega que ens ha sobrat), podem posar-li ous de xocolata, plomes de colors, etc. 

Bon profit i bona pasqua!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada