dilluns, 26 d’octubre del 2020

Racons matemàtics 1r trimestre (4t)

Benvolgudes, famílies

Els nens i les nenes de 4t ja hem començat a fer racons matemàtics! Ens encanten!!! Aquest curs malauradament no podem comptar amb la participació de les famílies, les quals ens ajudaven molt en aquesta activitat però seguim comptant amb el reforç d'un segon mestre a l'aula per sort. 

Els racons que estem fent aquest trimestre són: 

- Enfonsar la flota: aquest ja havíem jugat el curs passat però ens agradava tant que l'estem repetint.

- La xifra exacta: és un joc de numeració i càlcul molt divertit on hem de desmotrar la nostra agilitat i rapidesa mental.

- Capsa de nombres: el vam fer el curs passat però ara és més difícil perquè hem de formar nombres de fins a 6 xifres!

- L'oca de les multiplicacions: és el joc tradicional al qual tots i totes hem jugat alguna vegada però per poder avançar hem de fer bé les multiplicacions que hi ha a cada casella.

- Geopla: per treballar una mica la geometria, simetria i l'orientació espaial. Primer produim lliurement amb el geopla, després fem alguns exercicis de simetria i finalment hem de crear al geopla diferents formes que hi ha en unes plantilles.

- Monedes i bitllets: aquest joc és semblant al Monopoly. Cada alumne té una quantitat de diners i un agafa una targeta que es troba al mig. Aquesta targeta dona una ordre, per exemple, "Dona 1,25€ al company de la teva dreta". Un dels participants fa de banquer o banquera i pot proporcionar canvi als altres si és necessari. Guanya el que acaba amb més diners. Finalment, hem de completar una fitxa on apareixen diferents monedes i hem d'escriurela quantitat de diners que hi ha.


Us posem a continuació unes imatges perquè veieu com fem racons:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada