dimecres, 18 de març del 2020

Voleu seguir treballant Van Gogh...des de casa? (4t)

Et mostrem avui l'última activitat que voliem fer de Vincent Van Gogh, per si de cas tu la vols fer des de casa. Es tracta de fer la vostra interpretació del quadre "L'habitació de Van Gogh". Per qui no el conegui o no el recordi:


Resultat d'imatges per a "la habitacion de van gogh para niños"

Recordeu que Van Gogh, com nosaltres ara, va estar confinat gran part de la seva vida, i va dibuixar i pintar moltes de les coses que veia des de la finestra de la seva habitació, així com l'habitació pròpiament dita. 

L'activitat que us demanem, si voleu, és fer una reproducció d'aquesta habitació en un diorama. Un diorama es una modalitat de maqueta en el qual s'escenifica algun tipus de situació. En altres paraules, és un espai escènic de mida normalment reduït que serveix per representar en tres dimensions realitats molt diverses, como pessebres, episodis històrics, hàbitats naturals, espais urbans, etc.

La idea és que facis aquesta activitat que et mostrem a sota:


Clicant a les imatges següents tens les plantilles per imprimir que hem fet per tal que puguis fer quelcom similar a l'activitat proposada. Al mateix enllaç hi ha les dues plantilles.

Pots pintar-ho com vulguis, utilitzar el tipus de base que vulguis (paper, cartró, una caixa de sabates, etc) i fer els detalls que vulguis, per exemple, retallar els forats dels vidres de les finestres i penjar una foto darrere, o penjar una petita foto en el forat del quadre. A l'esquerra de la finestra també pots afegir la decoració que vulguis, així com decorar la catifa i decidir si el terra és de fusta o de rajoles. Imaginació al poder!!!



A partir d'aquí, si el fas, esperem que ens el portis quan ens veiem! I, si t'atreveixes, podries fer un diorama de la teva habitació, o del que veus des d'ella, ara que estem confinats és la mateixa situació que va viure Van Gogh i podem imitar-lo molt bé!

Rebeu una forta salutació dels tutors de 4t, Mariona, Carlos i Maribel, així com de la resta de mestres de l'escola.



2 comentaris: